Hoe stop je een paniekaanval?

hoe stop je paniekaanvallen?

Hoe stop je een paniekaanval?

Voordat je een paniekaanval kan stoppen is het goed om te weten hoe een paniekaanval ontstaat. Paniekaanvallen zijn vaak het resultaat van stress, verkeerde denkpatronen en vermoeidheid. Soms zijn paniekaanvallen ook onderdeel van een burn-out of heb je bijvoorbeeld klachten met betrekking tot een angststoornis. 

Wat is een paniekaanval?

Een paniekaanval is eigenlijk een uit de hand gelopen stressreactie van je lichaam en dat kan je heel goed zelf weer in de hand krijgen. Hyperventilatie is ook een onderdeel van je paniekaanval. Bij een paniekaanval horen heel veel verschillende symptomen en die zijn allemaal eigenlijk onschuldig. Je leest hier meer over de mogelijke symptomen en in mijn training leer je hoe ze ontstaan en wat je eraan kan doen. 

Maar hoe stop je nu een paniekaanval?

Het belangrijkste onderdeel is je te realiseren dat alle symptomen onschuldig zijn. Het is geen hartaanval in de dop, je stikt niet door hyperventilatie en je trillende handen zijn het gevolg van spierspanning. Het is dus zaak je brein weer tot rust te brengen. Dit kan met verschillende oefeningen. 

Daarnaast is het van belang, om een paniekaanval te stoppen, dat je je ademhaling weer terugbrengt op de normale en ontspannen plek. In mijn blog over paniek oefeningen kan je er alvast twee leren! 

Als laatste wil je paniekaanvallen voorkomen en dat is wat ik je ga leren in mijn training. 

Waarom kan je paniekaanvallen stoppen?

Dat is heel simpel: ik kan het ook! Ik heb jarenlang paniekaanvallen gehad met alle symptomen en narigheid die erbij komt kijken. Onder de medicatie zat ik bibberend op de bank, totaal afgevlakt en zonder een stukje positiviteit. 

Dus zocht ik een oplossing, want ook een psycholoog had vaak geen tijd, was zelf niet lekker of vond het na 10 sessies wel voldoende. 

Stop je paniekaanvallen

Ik wilde mijn paniekaanvallen aanpakken en niet met een gesprekje per week, waar je je toch genoodzaakt voelt om vooruitgang te veinzen. En ik wilde altijd iets kunnen doen aan mijn paniek en daarom heb ik een training gemaakt.

De training heb ik gebaseerd op alles wat ik heb gedaan om mijn paniekaanvallen te stoppen. Dus op de vraag: hoe stop ik mijn paniekaanvallen kan ik simpel antwoorden: volg mijn training en leer meer dan 20 oefeningen om jezelf en je lichaam tot rust te brengen. 

Geen paniekaanval meer krijgen

Ik ben inmiddels al 3 jaar paniekaanval vrij en zelfs op momenten van grote stress en vermoeidheid (ik heb een kleine man van 2 jaar, we zijn op huizenzoektocht, mijn moeder had een nieuwe nier nodig en mijn man had een hernia) bleef ik rustig en zonder paniekaanvallen. Ik ben genezen en ik hoop dat jij dat ook wil bereiken! 

Jos

>