Paniekaanval voorkomen? Dat doe je zo!

paniekaanval voorkomen

Paniekaanval voorkomen

Paniekaanvallen zijn bizar, eng en heel naar om mee te maken maar je kan ze voorkomen. In dit artikel ga ik je een oefening uitleggen die mij heeft geholpen om mijn paniekaanvallen te voorkomen. In mijn eerdere blogs kan je lezen dat ik jarenlang ontzettend heftige paniekaanvallen had en alles geprobeerd heb om ze te stoppen en voorkomen. Niks verhielp mijn paniekaanvallen totdat ik zelf een dagelijkse training ontwikkelde om paniek en angstaanvallen te voorkomen.  


Hoe voorkom je een paniekaanval?

Om te beginnen zijn stress en verkeerde denkpatronen de basis voor een paniek of angstaanval. Wil je die dus verhelpen dan is het zaak je stress te verminderen en je denkpatronen aan te passen. Dat klinkt natuurlijk heel makkelijk maar als je midden in een paniekaanval zit valt dat zeker niet mee. Ik ben er geweest en weet hoe angstaanjagend paniekaanvallen zijn en hoe ze je leven belemmeren. Het is dus heel belangrijk om je volgende paniekaanval te voorkomen. Je moet een aantal dingen veranderen in je leven en een daarvan is je denkpatroon. Een paniekaanval krijgt namelijk brandstof van jouw denken. Jij veroorzaakt je eigen paniek en angst en dat terwijl en niks aan de hand is. Lichamelijk ben je, zeer waarschijnlijk, helemaal in orde en die paniekaanval zit helaas ‘tussen je oren’.

Je denkpatroon veranderen kan dus je paniekaanval tegengaan.

Mijn beste oefening ooit is zo’n oefening die je denkpatroon verandert en daarmee je paniekaanvallen vermindert. Deze oefening leer je in mijn gratis training. Je kan deze hier vinden. De mini-training kost niks en verplicht je tot niks maar kan je zeker verder helpen als je klachten hebt.


Tips om paniekaanvallen te verminderen

Naast het aan pakken van stress en je denkpatronen veranderen zijn wandelen en mindfulness hele goede tips om je paniek te bestrijden. Wandelen zal paniek en angst natuurlijk nooit volledig kunnen onderdrukken maar dat is ook niet wat je moet willen bereiken. Een paniekaanval, met alle symptomen die erbij horen, kun je onder controle krijgen en daarbij is wandelen weer heel handig. Het zorgt er namelijk voor, dat ook als je in een paniekaanval zit, je hartslag normaliseert en het vermindert de aanmaak van het stress hormoon. Daarnaast is bewegen goed voor je ontspanning en rust.

Een laatste tip die ik je zeker niet wil onthouden is verminder je smartphone gebruik. Het gebruik van sociale media, wat je voornamelijk via je smartphone doet, maakt onrustig en vooral de combinatie van veel prikkels te gelijk geeft stress en angst een echte boost. Leg die telefoon dus lekker aan de kant en kies eens voor een boek.


Paniekstoornis overwinnen

Heb je meerdere keren een paniekaanval gehad dan spreek je van een paniekstoornis en ook die kun je gewoon oplossen met mijn online-training. Ik vertel je alle oefeningen (20+) die ik door de jaren heen geleerd heb en waarvan ik weet dat ze werken. Je kan daarmee ook je langdurige paniekaanvallen onder controle krijgen.


Lees ook:

10 tips tegen paniekaanvallen

Wat is een paniekaanval?

Persoonlijk blog over paniekaanvallen in de NY Times

Jos

>