Privacybeleid


Privacybeleid Paniekhulp.nl.

Voor Paniekhulp.nl is jouw privacy belangrijk. Tegelijkertijd is het delen van jouw persoonsgegevens voor ons noodzakelijk om je goed te kunnen helpen. Op deze pagina kun je lezen welke informatie we met wie delen en welke regelingen we hebben getroffen om deze informatie te beveiligen.

Je leest:

  1. Hoe we met jouw gegevens omgaan.
  2. Waarom we welke gegevens nodig hebben.
  3. Hoe we ervoor zorgen dat je gegevens veilig zijn.
  4. Welke rechten je hebt met betrekking tot je data.


In ons privacybeleid maken wij onderscheid tussen mensen die enkel onze website gebruiken om bijvoorbeeld artikelen te lezen en mensen die zich aanmelden voor de gratis of betaalde training.

Als websitegebruiker verstrek je veel minder gegevens aan ons dan wanneer je deelneemt aan onze online training. Toch is het belangrijk om ook, wanneer je enkel onze site gebruikt, te weten welke data er wordt opgeslagen en waarom. In het derde hoofdstuk van dit privacybeleid vind je alles over hoe wij met data omgaan van websitegebruikers. In het tweede hoofdstuk vind je informatie over welke gegevens wij opslaan wanneer je een online training volgt op paniekhulp.nl.

In het eerste hoofdstuk zijn meer algemene bepalingen opgenomen die zowel voor websitegebruikers als cliënten van belang zijn.

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Algemene informatie AVG; Functionaris gegevensbescherming; Rechten van iedereen die met ons gegevens deelt;

Hoofdstuk 2: Cliënten

Welke gegevens worden er verwerkt en opgeslagen wanneer je cliënt bij ons bent; Waarom; Hoe;

Hoofdstuk 3: Websitegebruikers

Welke gegevens worden er verwerkt en opgeslagen wanneer je enkel websitegebruiker bij ons bent; Waarom; Hoe;

1. Algemene bepalingen

1.1 AVG (GDPR)

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervalt. De AVG is ook bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Paniekhulp.nl verwerkt persoonsgegevens van onze klanten en voldoet aan de nieuwe wet.

1.2 Functionaris gegevensbescherming

De Functionaris Gegevensbescherming (FG) bij Paniekhulp.nl. is Jos Jongenotter. Voor vragen aan het adres van de FG kan je mailen naar avg@paniekhulp.nl

1.3 Wijzigingen Privacybeleid

Paniekhulp.nl behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Wij raden je aan deze verklaring regelmatig te raadplegen, zodat je altijd van de inhoud op de hoogte bent.

Deze verklaring is voor het laatst gewijzigd op 13 nov 2019.

1.4 Recht tot inzage

Alle persoonsgegevens die we van je verwerken, mag je inzien en aanpassen.

1.5 Recht tot vergeten

Je mag ons ook vragen om jouw gegevens uit onze omgeving te wissen. Ik kun je aanvragen via een emailtje naar vragen@paniekhulp.nl. Wij verwijderen dan alle, maar ook echt alle gegevens die we van je hebben ontvangen.

2. Cliënten

2.1 Verantwoordelijk

Wij zijn verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die je met ons deelt voor het kunnen leveren van onze diensten, zoals je naam, adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer. Deze gegevens hebben we nodig om ervoor te zorgen dat er een persoonlijke trainingsomgeving kan worden aangemaakt en je kan inloggen.

2.2 Duidelijke afspraken

Volgens de AVG is het nodig om met iedere verwerker afzonderlijk een verwerkingsovereenkomst te sluiten. Paniekhulp.nl heeft echter maar één verwerker en die is verantwoordelijk voor jouw gegevens.

2.3 Jouw gegevens

Zoals gezegd, jouw privacy is belangrijk voor paniekhulp.nl. We gaan daarom zorgvuldig met je gegevens om en behandelen deze conform de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dat betekent dat we je gegevens uitsluitend gebruiken om onze dienstverlening goed te laten verlopen.

Jouw informatie wordt nooit aan derden verstrekt zonder jouw toestemming.

Paniekhulp.nl is volledig transparant omdat we graag willen dat iedereen de controle en het overzicht heeft over wat er met gegevens gebeurt. In het overzicht hieronder splitsen we het voor je uit, zodat het ook echt transparant is.

Vanzelfsprekend staan we je graag te woord als je nog vragen hebt over ons privacy beleid.

Wat doen we met je e-mailadres?

Deze gebruiken we om te kunnen communiceren over de training en om de online omgeving voor je toegankelijk te maken. Je ontvangt ook e-mails van ons waarvoor je, je altijd kan afmelden.

Waar blijft je data?

Alle data bewaren wij binnen Nederland.

Je emailadres blijft aanwezig in onze database om je levenslang toegang tot de training te kunnen geven.

3. Websitegebruikers

3.1 Gebruik van Cookies

Een methode die veel op internet wordt gebruikt om de werking van internetpagina’s te verbeteren, is het gebruik maken van zogenaamde “cookies”. Dit zijn kleine tekstbestanden die automatisch door de bezochte internetpagina op de computer van een bezoeker worden geplaatst.

Er zijn verschillende soorten cookies, wij gebruiken op onze website alleen een websitestatistieken cookie. Met deze data krijgen wij inzicht in het gedrag van onze bezoekers op de website. Daarnaast is er een cookie afkomstig van de trainingsomgeving die bijvoorbeeld bijhoud welk hoofdstuk je al hebt gedaan.

3.2 Google Analytics

Om de websitestatistieken in te zien maken wij gebruik van het statistiekenprogramma Google Analytics. Statistieken geven relevante informatie over de bezoekers van de website.

Voor het gebruik van de websitestatistieken cookie van Google Analytics hoeft Paniekhulp.nl geen toestemming te vragen, deze informatie is geanonimiseerd.

3.3 Cookies voorkeuren aanpassen

In je internetbrowser kun je de instellingen voor cookies aanpassen, dit kun je doen voor elke gebruiker en computer. Meer informatie over cookies en instellingen kun je vinden op www.allaboutcookies.org.

Vragen of klachten
Heb je vragen of een klacht over de verwerking van je eigen gegevens? Stuur ons een emailtje op vragen@paniekhulp.nl

>